Skip to main content
Werving

Stage of afstuderen bij Van der Logt Group

Door 27 oktober 2021No Comments

Stage of afstuderen bij Van der Logt Group

Onze missie: Wij hebben een passie voor handel en gaan altijd voor de beste deal!

Ook het begeleiden van stagiaires of afstudeerders doen wij met net zoveel passie. Daar waar wij HBO stagiaires/afstudeerders begeleiden, zijn wij ook sinds 2017 een erkend leerbedrijf voor zowel commerciële als logistieke MBO opleidingen.
“Kennis kun je delen door het te vermenigvuldigen”. De stagiaires/afstudeerders nemen de recent opgedane theoretische kennis mee en samen met zijn of haar begeleider kunnen we het dan direct in de praktijk toetsen.

Een mooi voorbeeld is de stageperiode van Sjoerd.

In de laatste week heb ik samen met hem teruggeblikt op zijn stageperiode en hem hierover geïnterviewd;

Sjoerd laten we beginnen met jezelf kort voor te stellen; wie ben je, welke opleiding volg je?
Hallo geïnteresseerden, om te beginnen zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben Sjoerd van den Eijnden, woonachtig in Oud Gastel en 3e jaars student aan Breda University of Applied Science, waar ik de opleiding Logistiek management volg.

Voor wie op zoek is naar een stageplaats, hoe ben je bij Van der Logt Group terecht gekomen en hoe verliep het traject?
Tijdens deze opleiding wordt er in het 3e jaar verwacht dat je stage loopt binnen een organisatie waar je als student 14 weken aan een zelfstandig onderzoek werkt. Het vinden van een geschikt stagebedrijf bleek in deze moeilijke tijd nog vrij lastig. Waar veel bedrijven aangaven niet over voldoende capaciteit te beschikken om een student te begeleiden, nam Van der Logt Group zelf contact op met BUAS voor een geschikte student. Hier werd ik van op de hoogte gesteld en nam direct contact op met Monique Frey (HR). De eerste contacten waren gelijk positief en er volgden al snel kennismaking gesprekken met Shirley Weijts (HR) en Mark Evers (Business Development), wat leidde tot stageplaats.

Wat was je eerste indruk van de organisatie?
Tijdens de eerste gesprekken merkte ik dat vooral de werknemers centraal staan binnen de organisatie, wat bevestigd werd tijdens een presentatie waarin werd gezegd dat medewerkers de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen d.m.v. studies en cursussen. Daarnaast merkte ik dat het een snel groeiend bedrijf is, maar dat er binnen het magazijn nog veel verbetering mogelijk was.

Hoe verliep je stageperiode? Hoe was bijvoorbeeld de eerste week?
De stageperiode was voorbij voordat ik het doorhad J. De eerste week stond vooral in het teken van het kennismaken met collega’s, werken met bepaalde programma’s en starten met het opstellen van een Plan van Aanpak.

Hoe voelde het om 14 weken one of the guys te zijn? Voelde je je snel welkom?
Ik denk dat dit de organisatie erg typeert. Het is een organisatie waar de medewerkers erg vrij zijn en waar een gezellig sfeer aanwezig is. Dit helpt natuurlijk bij het welkom voelen binnen het team, waarbij de collega’s ook graag hielpen wanneer er vragen waren. Hierdoor voelde ik me al snel welkom.

 Hoe was de begeleiding?
Tijdens mijn stageperiode was Mark Evers mijn stagebegeleider. Dit was een erg fijne samenwerking, waarin ik veel zelfstandigheid kreeg en we één keer per week een uitgebreide meeting hadden om de huidige stand van zaken op dat moment te bespreken.

Wat was je stageopdracht en is het verlopen zoals je had verwacht?
De stageopdracht ging over Warehouse procesoptimalisatie. Ik deed onderzoek naar welke factoren / bottlenecks het grootste aandeel hadden op het uitleverpercentage van orders. Hieruit kwamen meerdere factoren naar voren en is er één uitgebreid uitgewerkt. Gelukkig verliep alles vrij goed en was ik op tijd klaar met het rapport.

En hoe is jouw rapport beoordeeld?
Uiteindelijk is de stageperiode en rapport beoordeeld met een 8.0 gemiddeld.

Je kon uiteindelijk ook nog bij ons blijven en meewerken aan de implementatie, hoe was dat om ook tot de uitvoering te komen van jouw plan?
Ik was erg blij dat ik de kans aangeboden kreeg om 3 maanden te werken aan de implementatie van het resultaat. Het is mooi om te zien dat iets ook daadwerkelijk uitgewerkt gaat worden waar je als student 14 weken aan gewerkt heb. Ook tijdens deze periode kreeg ik de volledige zelfstandigheid om leveranciers te benaderen en orders uit te zetten. Om dan ook de implementatie uiteindelijke succesvol af te ronden is erg mooi om te zien.

Wat heb je bij ons geleerd?
Ik heb geleerd om zelfstandig te werken. Ook heb ik geleerd dat een goede communicatie en samenwerking erg belangrijk is voor het succesvol afronden van een  groot project.

Wat zal je bijblijven, hoe kijk je terug op Van der Logt Group?
De leerzame en vooral gezellige tijd die ik bij Van der Logt Group heb gehad. Ik denk dat de organisatie voor studenten een perfect leerbedrijf is om een stage of afstudeeropdracht te volgen

Op de foto Mark (links) die Sjoerd (rechts) bedankt voor de fijne samenwerking tijdens maar ook na zijn stageperiode, de mooie nieuwe inzichten en het succesvol afronden van de warehouse procesoptimalisatie.

Inmiddels is Sjoerd met zijn laatste jaar bezig en hebben we hem gezegd dat de deur voor hem altijd openstaat wanneer hij op zoek gaat naar een baan.