Skip to main content
Nieuwe collega'sWerving

Solliciteren met een persoonlijke touch

Door 2 april 2020No Comments

Waar we in januari nog vrolijk met z’n allen buitenshuis genoten met elkaar van uitstapjes, een hapje gingen eten en vakantieplannen aan het maken waren voor dit jaar, bereikte ook COVID-19 eind februari ons land. Al snel werden er maatregelen verscherpt en iedereen verzocht: Social Distancing te houden, blijf zoveel mogelijk binnen! #flattenthecurve. En terecht! Wij kunnen dit, SAMEN.

Ook binnen onze organisatie werden de maatregelen direct doorgevoerd. Daar ging ik met een extra beeldscherm, toetsenbord en de bijbehorende snoeren onder mijn arm naar huis en doopte ik mijn zolder om tot thuiswerkplek. Weliswaar met een mooie uitdagingsfactor van mijn twee “voorbeeldige zoons” J, maar ik weet zeker dat ik/wij hierin niet de enige ben/zijn. Zo kruisen mijn man en ik elkaar met een bak koffie in de hand op de trap naar zolder. De ochtenden voor mij, de middagen voor hem.

[“En zo had ik vorige week een afspraak met een meneer die mij alles vertelde over hun Medewerker tevredenheidsonderzoek (MTO) app. Voordat ik er erg in had kwam mijn 4-jarig zoontje trots zijn tekening laten zien en kwam mijn 7 jarige zoon kijken met wie ik aan het videobellen was. Tja, zit je dan. De beste meneer moest lachen en noemde het herkenbaar. Of ik aandacht wilde schenken aan zijn achtergrond. Ik zag allemaal dino posters, hij zat op de kamer van zijn zoontje. Het ijs was gebroken.]

Maar goed, dat zette mij wel aan het denken. Ik, als Corporate recruiter, richt mij voornamelijk op het werven van nieuwe collega’s en trots zijn wij (Monique en ik) op onze sollicitatieprocedure waarin de persoonlijke touch een belangrijke rol speelde.

Normaal is onze sollicitatie procedure verdeeld over een periode van maximaal 2 weken en bevat een 4-tal stappen;

  • Kennismaking middels een persoonlijk gesprek waarbij ik je tijdens een presentatie meer vertel over onze organisatie en mooie cultuur en we samen jouw CV doorspreken
  • Meeloop sessie op de afdeling waarbij je meekijkt op de betreffende afdeling om een juist beeld te krijgen wat er van je verwacht wordt. Je maakt functiegericht opdrachten en kennis met de collega’s op de afdeling;
  • Tweede ‘culture fit’ gesprek met mijn collega Monique;
  • Match? Dan volgt het afrondende telefonisch gesprek waar alle arbeidsvoorwaardelijke afspraken aan bod komen.

Maar hoe behouden we die ‘touch’ in een tijd waarin we, door het Corona-virus, ons op de hart gedrukt worden zoveel mogelijk binnen te blijven..? Je leest er veel over op LinkedIn en ook wij hebben hier goed over nagedacht.

Gelukkig zijn er genoeg digitale middelen om bijvoorbeeld een videosollicitatie te organiseren.

  • Zo kunnen we elkaar toch in de ogen kijken en middels het delen van mijn scherm met jou neem ik je mee in onze presentatie over de organisatie en bespreken we jouw CV samen;
  • Ook de meeloopsessie gaat virtueel met een collega van de betreffende afdeling en de functiegerichte opdrachten hebben we ook in een creatief jasje gestoken;
  • Uiteindelijk voert Monique met jou via videobellen het ‘culture fit’ gesprek;
  • Afrondend volgt dan nog het telefonisch gesprek waarbij de arbeidsvoorwaardelijke afspraken aan bod komen.

Het is mooi om te zien hoe we met collega’s, dan wel op afstand, samen met de mooiste ideeën komen. En is zelfs onze eerste collega al aangenomen middels onze aangepaste sollicitatieprocedure.

Wil je meer van mij weten over ons? Let’s talk online! Telefonisch; 0614-190335 of per mail; s.weijts@officepalace.nl

Blijf binnen, pas goed op jezelf en elkaar 😉