Skip to main content
Gelukkige medewerkers

Medewerkersgeluk

Door 8 februari 2024No Comments

WE’VE GOT A SCOOP FOR YOU NEXT WEEK! Postten ik afgelopen week op LinkedIn, en wat voor één! Binnen mijn rol als HR-adviseur richt ik mij onder andere op het MTO (Medewerker Tevredenheid Onderzoek).

Een van de drie kernwaarden binnen Van der Logt Group is Medewerkersgeluk.

Werkgeluk is een belangrijk aspect binnen een bedrijf dat niet over het hoofd mag worden gezien. Inmiddels is het wollige imago van werkgeluk geschud, maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk?

Werkgeluk draait eenvoudigweg om hoe tevreden en blij werknemers zijn met hun werk. En dit heeft meer impact dan je misschien denkt.

Allereerst presteren gelukkige werknemers over het algemeen beter. Wanneer je plezier hebt in wat je doet, ben je gemotiveerder, productiever en creatiever. Hierdoor leveren bedrijven die werkgeluk hoog in het vaandel hebben staan vaak uitstekend werk.

2DAYSMOOD zegt over de impact van werkgeluk vergroten het volgende;

“Het zou elke dag belangrijk moeten zijn! Een hoofdreden hiervoor is de bewezen positieve impact ervan op productiviteit (+45%), energie (+180%) en innovatie (+300%). Bovendien zegt 39% van medewerkers zelf dat zij harder zouden werken als ze gelukkig waren in hun huidige functie”.

Bovendien trekt werkgeluk talent aan en behoudt het dit ook. Stel je voor: je bent op zoek naar een (andere) baan. Zou je liever werken bij een bedrijf waar de sfeer somber is, of bij een bedrijf waar mensen met plezier naar hun werk gaan? Juist, de keuze is snel gemaakt. Bedrijven die bekend staan om hun werkgeluk kunnen dus de beste talenten aantrekken en behouden.

Maar werkgeluk heeft niet alleen invloed op individuele werknemers. Het kan ook de algehele bedrijfscultuur verbeteren. Een positieve werkomgeving draagt bij aan een goede sfeer en kan zich als een positieve golf door het hele bedrijf verspreiden. Zo ontstaat er een bedrijfscultuur waar mensen trots op zijn en die anderen inspireert.

Kortom, werkgeluk in kaart brengen is dus essentieel!

En hoe gaan wij daar dan mee om binnen Van der Logt Group? In 2019 zijn we vanuit HR gaan kijken welke partner hierin het beste bij ons past en na veel gesprekken zijn wij in 2020 de samenwerking aangegaan met 2DAYSMOOD. Met 2DAYSMOOD-softwaretool kunnen we op een makkelijke manier de hele medewerkers-journey meten en verbeteren.

Op de vraag hoe geeft 2DAYSMOOD aan;

“Onze meetmethode is het vernieuwde MTO, namelijk sneller, simpeler en wetenschappelijk onderbouwd. Een continue bron van data waardoor je stap voor stap je (team)cultuur verbetert en het werkgeluk van medewerkers verhoogt. En dát is winstgevend voor je bedrijf!”

2DAYSMOOD al 3 jaar onze partner voor het MTO. Geen jaarlijkse momentopname maar een continue bron van data dus gedurende het jaar in een helder dashboard.

Eind vorig jaar werd ik door 2DAYSMOOD op de hoogte gebracht dat ze vanuit 2DAYSMOOD een Excellent Workplace certificaat hebben ontwikkeld (de bijbehorende enquête is ontwikkeld door de Universiteit Utrecht en wetenschappelijk gevalideerd). Een enquête waarvoor een selecte klantengroep in aanmerking komt en GUESS WHAT, wij zijn daar één van! #trots

Scoren we met de enquête Excellent Workplace boven benchmark dan zijn wij een Excellent Workplace en ontvangen wij het certificaat. Vol enthousiasme ben ik van start gegaan en hebben we iedereen meegenomen in de reis naar een Excellent Workplace.

Inmiddels is de enquête afgerond en vandaag kwamen Martin Meulenkamp, Esthel Jurg en Céline Lustig-Siras bij ons kantoor in Etten-Leur langs om ons als eerste bedrijf het Excellent Workplace certificaat te overhandigen.

Onze score? De benchmark score is een 7.1 en wij scoorde een 8.7!

BAM! Glunder moment, stralend van trots, zo trots als een pauw, zo trots als een aap met… Je snapt, ik ben erg trots.

Van der Logt Group viert dit jaar haar 20-jarig bestaan en we zijn een Excellent Workplace, hoe gaaf is dat!