Skip to main content

Elk jaar wagen we ons aan goede voornemens – die belofte aan onszelf om dingen anders, beter te doen. Ze zijn als die eerste kop koffie op maandagochtend – een shot energie om het beste uit onszelf te halen. Ze bieden een kans om een frisse start te maken, nieuwe doelen te stellen en de bladzijde om te slaan. Of het nu gaat om gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, of werk gerelateerde ambities, goede voornemens zijn de roadmap naar een betere versie van onszelf.

Ook ik proostte 31-12-2023 om klokslag 00:00 uur op mijn gemaakte goede voornemens. Dit jaar word ik een sterkere versie van mijzelf en jaag ik mijn (werk)ambities achterna. Proost, #teamweijts!

Dit jaar heeft ruim 40% van de Nederlanders goede voornemens gemaakt voor 2024. Dit blijkt uit nieuw onderzoek* van Motivaction. Het enthousiasme is bij de jongere generatie (Gen Z) het grootst; van hen is 64% voornemens om positieve veranderingen door te voeren.

Wanneer we kijken naar onze professionele doelen, gaat het vaak over groei, succes en werkgeluk. Misschien wil je beter samenwerken met je collega’s, een nieuwe vaardigheid oppikken, of eindelijk die promotie binnenhengelen. Werkgevers kunnen streven naar een positievere bedrijfscultuur, investeren in de ontwikkeling van hun team, of duurzaamheidsinitiatieven omarmen.

Heb je in 2023 nog niet de baan van je dromen hebt gevonden? Onthoud dan dat elk sollicitatiegesprek, elke afwijzing, en zelfs elke onverwachte wending je dichter bij je doelen kan brengen. Misschien is het tijd om je cv op te poetsen, nieuwe vaardigheden te leren, of jezelf simpelweg een schouderklopje te geven voor alles wat je tot nu toe hebt bereikt. Het is een nieuw hoofdstuk, en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Of je goede voornemens nu op persoonlijk of werk vlak gemaakt zijn, deel ze met de mensen om je heen om de kans van slagen te vergroten. Wanneer je wil stoppen met roken vertel dat dan aan de mensen om je heen, zij zullen je helpen om niet in de verleiding te komen er nog eentje op te steken.

Maar wanneer je op werkvlak wil groeien/ ontwikkelen dan is het belangrijk dat je dit ook kenbaar maakt bij jou leidinggevende om teleurstelling te voorkomen (niet iedereen heeft er een neus voor jouw wensen/ ambities van je gezicht af te kunnen lezen) en maak samen een plan.

Sowieso belangrijk om je doelen meetbaar, realistisch en behapbaar te maken. Verdeel een doel in fases, houd je voortgang bij en beloon jezelf bij iedere behaalde fase! Zo houd je het langer vol.

Dit is het jaar om je passie te laten stralen. Wat is hetgeen waar je ’s ochtends je bed voor uitkomt? Wat zijn jouw unieke talenten? Als je iets doet waar je van houdt, is de kans groter dat je succesvol zult zijn. Dus, stof die dromen af en maak er werk van!

Eens? Benieuwd naar jouw goede voornemens! Deel vooral je inspiratie voor een succesvol 2024.

CHEERS 😉

(* Bron: Onderzoek door onderzoeksbureau Motivaction in samenwerking met Nationale-Nederlanden).