Skip to main content
Gelukkige medewerkers

Happy Employee Fest

Door 17 juli 2019april 2nd, 2020No Comments

Afgelopen juni zijn mijn collega Monique Frey en ik naar een Happy Employee Fest geweest in Nieuwegein. Wat was dat gaaf! Het Fest bestond uit workshops en casussen en gastsprekers. Een van de motiverende gastsprekers was Bea Aarnoutse. Bea had het over de employee journey en hoe belangrijk deze is.

Dat heeft mij aan het denken gezet. Medewerkersgeluk, wat is geluk? Wanneer ik deze vraag in Google type komt het volgende naar voren:

Geluk is een emotie en betekent ’tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden’, ofwel ‘gelukkig zijn’. Dit is het tegenovergestelde van ongelukkig, wat bestaat uit een ontevreden gevoel. Wie gelukkig is heeft een vrolijk, tevreden, ontspannen, verheugd gevoel wat voor de helft erfelijk bepaald is.

Belangrijk is het dat je leven in balans is, zowel privé als in je werk. Maar het begint met privé.

En dat zit na wat hobbels (een van de hobbels was namelijk werk) wel goed. Werk gerelateerd was ik me er helemaal niet van bewust dat ik niet meer gelukkig was, tot daar onverwacht verandering in kwam. Ik ben er achter gekomen dat hetgeen ik nu doe is waar ik echt gelukkig van word. Waar ik mijn passie kwijt kan en waar ik samenwerk met fijne collega’s bij wie ik mezelf kan zijn en zij het beste uit mij naar boven halen. Hoe belangrijk die ‘employee journey’ is?

Heel belangrijk! En die ‘employee’ journey hebben we binnen Van der Logt Group al mooi uitgestippeld.

Tijdens mijn sollicitatie begin 2017 werd mij meer verteld over de organisatie, de cultuur, missie en visie, de strategie voor de komende jaren en hebben we het gehad over wie ik ben, wat ik belangrijk vind en waar mijn passie werk gerelateerd lag.

Op de weg terug dacht ik nog, is dit wel echt? Wat voelde het eerste gesprek goed!

Kort daarop volgde een meeloopsessie op de afdeling HR waar ik mee mocht kijken, een rollenspel voerde en een aantal opdrachten maakte om een goed beeld te krijgen van de rol die geschreven was voor de HR afdeling. De volgende dag appte Monique mij of ze kon bellen, ik dacht nog dat is een persoonlijke benadering, en tijdens ons gesprek nodigde ze mij uit voor een laatste gesprek met Marcel erbij, een ‘culturefit’ gesprek. In dit gesprek heb ik over alles verteld, maar hebben het niet meer gehad over mijn opleiding en werkverleden. Dat was even schakelen want nu ging het echt om mij als persoon. Diezelfde week nog kreeg ik het mooie nieuws dat ze mij graag een voorstel wilde doen.

Voor mijn eerste werkdag ontving ik een pakket, Mijn man grapte nog; heb je weer online geshopt? Maar nee, het was een inwerklogboek met alle onboarding informatie en een handgeschreven welkomstkaart, ik stond te popelen om te beginnen.

Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder en vertel ik vol trots over mijn rol als Corporate Recruiter bij Van der Logt Group. Die verder gaat dan het team blijven versterken met (Sales)Toppers! Ik denk mee, samen met alle andere collega’s, over de toekomst van Van der Logt Group. De arbeidsvoorwaarden en een mooi voorbeeld is het opzetten van ons Intranet samen met een collega in de eerste maanden dat ik er werkte.

Dus ja, als we het hebben over medewerkersgeluk kan ik oprecht zeggen dat ik een gelukkige medewerker ben.

Monique en Shirley van de afdeling HR