Skip to main content
Nieuwe collega'sWerving

De eerste weken van…

Door 15 februari 2018april 2nd, 2020No Comments

Als bedrijf zijn wij enorm aan het groeien, we maken meer omzet en om dit tempo bij te benen hebben we extra collega’s nodig om nog meer te kunnen groeien. Het jaar 2018 begon al goed met de aansluiting van maar liefst 5 nieuwe collega’s.

Maar hoe zien de eerste weken van een nieuwe collega binnen Van der Logt er eigenlijk uit? Laura, Joost, Tim, Jeremy en Kirsten vertellen kort over hun ervaringen.

Voordat je aan de slag gaat, gaat er een intensieve sollicitatieprocedure aan vooraf. We starten altijd met een zogenaamde speeddate/presentatie, waarin HR de kandidaten meeneemt in onze cultuur, visie en missie van onze organisaties. Deze presentatie is interactief en vindt maandelijks plaats. Binnen onze organisaties ben je regisseur van je eigen ontwikkeling (zowel zakelijk als privé) en staan onze medewerkers voorop! Onze missie is niet voor niets; Wij ontwikkelen, onszelf en daarmee onze bedrijven.

Tim was in het begin erg sceptisch, want is er echt een organisatie die dit zegt en ook waarmaakt? Hij zegt hierover het volgende;

“Na mijn eerste week kwam bij mij het Duitse woord “Gemütlichkeit” naar boven. In het Nederlands zou je dit kunnen beschrijven als gezelligheid, gemoedelijkheid en warm. Iedereen is hier behulpzaam, betrokken en er wordt hier elke dag een feestje van het werken gemaakt”.

Als je ergens nieuw bent is het altijd even wennen, vooral de eerste paar dagen. Alle collega’s zijn al aan elkaar gewend en jij moet je plekje nog vinden binnen de organisatie. Jeremy vond dat hij in een totaal andere cultuur terecht kwam en voelde zich vanaf dag 1 thuis. Hij vertelt dan ook het volgende over onze cultuur en hoe hij het voor de eerste keer heeft ervaren;

“Er heerst een geweldige sfeer, iedereen is hier ontspannen en bereid om elkaar te helpen waar nodig, zodat iedereen op een optimale manier kan functioneren”.

Niet iedereen die hier start heeft ervaring in het specifieke vakgebied. Ons motto is dan ook “Hire for attitude, train for skills & hire the smile”. Skills kunnen we je leren, maar je moet wel de juiste attitude hebben. Kirsten kwam hier binnen zonder enige ervaring en over haar eerste weken vertelt zij het volgende;

“De eerste weken waren spannend, maar met behulp van mijn collega’s en door de wekelijkse sales trainingen heb ik in een korte tijd veel geleerd. Dit is al terug te zien in mijn behaalde successen”.

Laura had wel de nodige ervaring bij zich, maar wij streven ernaar om het beste uit de medewerker te halen. Er is daarom altijd nog ruimte voor ontwikkeling. Dit was ook een van belangrijkste redenen waarom Laura hier wilde komen werken. Zij heeft de afgelopen weken het volgende ervaren;

“Als je jezelf wilt ontwikkelen zit je hier echt op de juiste plek, er wordt geluisterd naar je persoonlijke doelstellingen die je wilt ontwikkelen. Vanuit daar wordt er gekeken hoe ze hiervoor ondersteuning kunnen bieden om hetgeen te realiseren wat jij wilt bereiken”.

Joost was erg onder de indruk van onze werkwijze. Hij vindt dat het hele traject; vanaf het moment dat hij werd uitgenodigd voor het eerste gesprek tot nu, omschreven kan worden als een grote WOW – ervaring. Dat is natuurlijk erg leuk om te horen, omdat wij als bedrijf ook continu bezig zijn met het creëren van WOW-ervaringen naar onze klanten toe. Joost zegt hierover het volgende;

“Voor mijn gevoel werk ik hier al heel lang. Ik vind de sfeer erg prettig zoals het gezamenlijk lunchen in Café de Kassarol. Iedereen is behulpzaam, meegaand en hierdoor voel ik me thuis. Ik heb de juiste keuze gemaakt om hier te komen werken!”

Ben jij ook enthousiast geworden en wil je meer weten over het werken in onze organisatie? Bel of app dan met Monique of Shirley van afdeling HR, via 06 – 81 84 90 44. Mail je liever? Geen probleem! Monique en Shirley zijn per mail bereikbaar via vacature@werkenbijvanderlogt.nl of ga naar werkenbijvanderlogt.nl voor een overzicht van alle openstaande vacatures.

Van links naar rechts: Laura, Joost, Kirsten, Jeremy en Tim