Skip to main content
Gelukkige medewerkers

Benefits

Door 13 maart 2020april 2nd, 2020No Comments

Afgelopen week hebben we een super leuk gesprek gehad met Marloes (Marloes wie?, dat doet er eigenlijk niet toe).

Tijdens ons gesprek hebben we het gehad over onze organisatie en het medewerkersgeluk waar wij zo over spreken. Ze stelde mij de vraag; wat zijn jullie Benefits?

Ja, dat is een goede vraag, onze benefits. Wat zijn onze ‘voordelen’, waarom is het zo leuk om hier te werken?

Waarom ik het zo leuk vind kan ik natuurlijk prima vertellen 😉 !

Toen ik mijn sollicitatiegesprek had merkte ik in de ontvangstruimte al dat de mensen die voorbij liepen mij groetten (aardig dacht ik nog), het sollicitatiegesprek was helder, verfrissend en ik heb mezelf onderweg naar huis zelfs afgevraagd: zou dit echt kunnen binnen een bedrijf? (Bij mijn vorige werkgever kwam ik bij veel bedrijven als Intercedent en was dit nog niet tegengekomen). Eenmaal mijn arbeidsovereenkomst getekend ontving ik per post een pakket, mijn welkomstpakket, WOW. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en zit ik helemaal op mijn plek. Werken met mensen is echt mijn passie. Dat begint met het werven van nieuwe collega’s maar daar blijft het niet bij. Ook de ontwikkeling speelt een grote rol voor mijzelf maar ook voor de collega’s waarin ik hen help bij de ontwikkeling en het bieden van een luisterend oor. Het is fijn de vrijheid te ervaren om zelf ideeën te initiëren en uit te voeren.

Maar hoe zien mijn collega’s dat eigenlijk? Ik zie een “ezelsbruggetje” naar de review(s) waar ik het in mijn vorige blog (Wervend schrijven) over had. Intern heb ik iedereen gemaild met de vraag; Kun je in het kort omschrijven wat voor jou de Benifits zijn van onze organisatie?

Het kort en bondig is niet helemaal gelukt kan ik je vertellen maar super leuk om de reacties terug te lezen. Een kleine greep uit onze ‘reviews’:

Marco schrijft; als broekie net afgestudeerd begon ik hier vol enthousiasme en ambitie mijn carrière. In de krant had ik een advertentie gelezen over een jong bedrijf dat commerciële salestijgers zocht. Inmiddels 5 jaar verder ga ik nog steeds met veel enthousiasme naar mijn werk mede door de stappen die ik hier heb kunnen maken in zowel persoonlijke ontwikkeling als in functie (promoties). Van 20 werknemers toen ik begon, naar de inmiddels 40 hardwerkende collega’s groeien we als bedrijf maar ook op persoonlijk vlak d.m.v. maandelijkse battles tussen de salesmensen, het aanbod van opleidingen gefaciliteerd door het bedrijf, leuke uitjes en uiteraard een werksfeer/werkwijzen gebaseerd op gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ik krijg hier veel vrijheid om ideeën niet alleen te opperen maar ook echt uit te voeren.

Als erkend leerbedrijf bieden wij ook stageplaatsen op commercieel vlak. Een stagiair heeft mij naderhand nog gemaild; ik wil jullie bedanken voor de leuke tijd die ik heb gehad waarin ik veel heb geleerd. Vanaf dag 1 heb ik mij er thuis gevoeld. Het was in het begin wel spannend om bijvoorbeeld een telefoongesprek te voeren, maar na meerdere keren gebeld te hebben wende ik er aan. Mijn collega´s hielpen mij altijd wanneer ik hulp nodig had. Ook heb ik genoeg ruimte gekregen om aan mijn opdrachten te werken. Hier kreeg ik ook voldoende hulp en begeleiding bij, wat ik echt kan waarderen. Ik ben blij dat ik deze ervaring heb opgedaan en me heb mogen ontwikkelen binnen Van der Logt Group.

Joost geeft aan; de sfeer op de werkvloer is belangrijk voor mij. Hier heerst een informele sfeer en daarin voel ik me thuis. Als je wilt kun je meedoen met de bedrijfslunch, maar vooral gezellig is dat we gezamenlijk lunchen. Gezien mijn functie binnen marketing, is ontwikkelen erg belangrijk en hierin word ik volledig gefaciliteerd op de manier die bij mij past. Maar ook de arbeidsvoorwaarden vind ik een mooie benefit.

Tanja zegt; Wat het voor mij leuk maakt is de vrijheid die je krijgt om eigen beslissingen te nemen en mocht het dan niet gaan zoals verwacht, dan is het belangrijk dat we er van leren. Maar ook de flexibele werktijden zijn voor mij, als moeder, erg prettig. Het is een meedenkend bedrijf, als je ergens mee zit denken ze met je mee en staan altijd voor je klaar. Tevens hebben we iedere vrijdagmiddag een vrijdagmiddelborrel, leuke bedrijfsuitjes en met iedere gelegenheid wordt stilgestaan; denk hierbij aan Pasen, kerstmis, jubilea van medewerkers en het bedrijf zelf.

Als ik er zo op terug kijken hebben wij mooie ‘Benefits’ die er voor zorgen dat onze medewerkers gelukkige medewerkers zijn. Zoals Marcel van der Logt ook zegt in ons Visiedocument; “Binnen onze cultuur staan de medewerkers centraal en werken we vanuit de overtuiging dat gelukkige medewerkers de basis vormen en dat klanttevredenheid en goede resultaten dan volgen. Wij geloven dat hard werken en plezier maken hand in hand gaan en maken hiermee het verschil.”

Goh, mooi maar hoe waarborg je deze cultuur dan hoor ik je vragen? Uiteraard meten we jaarlijks middels een Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) de tevredenheid binnen de organisatie. Maar dan begint het pas. Het geheim, de korte versie; we blijven op een originele manier in gesprek met iedereen 😉 !

Marloes knikte trouwens tevreden toen wij dit alles aan haar vertelden, fijne feedback 😉 !

Maar nu ik alles zo op papier zet ben ik eigenlijk ook wel nieuwsgierig geworden naar jou. Welke benefits zijn belangrijk voor jou?

Wil je ze met mij delen?