Salesmanager

Bedrijf: Van der Logt Group  Afdeling: Sales 
Uren: 40  Niveau: Minimaal HBO werk- en denkniveau

Onze dealmakers gaan voor de beste deal, samen met jouw leidinggevende capaciteiten, drive en humor zal het sales team optimaal functioneren. We zijn op zoek naar een fulltime “commerciële multitasker” met een passie voor handel binnen een B2B multi brand handelsorganisatie.

Salesmanager, wat ga je dan doen?

In deze veelzijdige functie werk je met 16 mensen waaronder een Teamleader en ben je samen met jouw team verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de groei en omzetcijfers. Je begeleidt, coacht en faciliteert het team zodat ze optimaal kunnen presteren en zo samen de groeiambities van Van der Logt Group waar kunnen maken. Met jouw sales- en managementervaring en mensenkennis weet je zowel klanten als medewerkers aan je te binden en te overtuigen van de kracht van Van der Logt Group en kun je ook middenin de operatie staan. Ondanks dat het dagdagelijks druk kan zijn heb je ook oog voor de ontwikkeling op de lange termijn. Je werkzaamheden zijn gevarieerd en vraagt je oog voor detail te hebben;

Samengevat de werkzaamheden

 • Als Salesmanager ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de Sales visie welke voortkomt uit de strategische doelen voor de organisatie.
 • Je draagt bij aan de inhoudelijke en persoonlijke groei van het team, zo ondersteun je hen bij het realiseren van hun ontwikkelplannen.
 • Je zorgt voor kwalitatieve leadgeneratie via beschikbare en nieuwe methodieken en beheert het lead management systeem
 • Naast het aansturen van het salesteam, zal jij je op termijn ook focussen op nieuwe markten/landen ontplooien en nieuwe product-markt combinaties succesvol uitrollen.
 • Behalve op commercieel vlak, ben je ook in staat om organisatie breed mee te denken. Door je goed in de markt te verdiepen en in kaart te brengen wat de ontwikkelingen zijn, gecombineerd met jouw ervaring op managementniveau, word jij een strategisch sparringpartner voor de directie.
 • Je werkt nauw samen met de afdelingen; inkoop, business development en de Teamleader sales.
 • Je neemt deel in het managementteam waarbij je één keer per maand overlegt over de lopende projecten en algemene bedrijfsvoering.

“Behind the scenes”

Belangrijk om te weten;

 • Hoe we je vanaf dag een aan “de spreekwoordelijke hand” meenemen de organisatie in en een persoonlijk inwerktraject voor je schrijven (incl. ‘smoelenboek’, een ‘ken je collega quiz’ sluiten we niet uit).
 • Over de kick die je voelt wanneer er verkoopdoelstelling worden behaald.
 • Hoe we samen lunchen, op vrijdag de week afsluiten met een gezellige borrel en ook zeker niet vies zijn van het organiseren van feestjes (denk aan een knallende zomer BBQ, Sint- en Kerstviering of een waanzinnig personeelsuitje). *Uiteraard wanneer dit weer mogelijk is!*
 • Zeker zou ik je ook meenemen in onze arbeidsvoorwaarden zoals 26 vakantiedagen, extra jubileumdagen, winstuitkering, reiskostenvergoeding, budget voor persoonlijke ontwikkeling en een zeer nette pensioensregeling.

Wat zoeken wij in jou?

Je bent communicatief vaardig en weet als geen ander dat goede communicatie onderling essentieel is. Je bepaalt middels de juiste onderbouwing de KPI’s en faciliteert het team met de nodige handvaten om optimaal te presteren. Je bent voor hen een waardevolle mentor die vertrouwen geeft en hen waar nodig begeleidt.

Met jouw ruime sales ervaring (± 10 jaar sales ervaring, minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring met een commercieel team) in een handelsomgeving en HBO werk- en denkniveau weet jij je de functie direct eigen te maken. Je hebt doorzettingsvermogen, pit en een proactieve houding. Hierbij voel jij je in hoge mate verantwoordelijk voor het functioneren van de gehele sales afdeling. Tevens zijn analytisch, accuraat en gedreven competenties die jou op het ‘lijf’ geschreven zijn. Je Excel skills zijn op gevorderd niveau. Ervaring met Business Central is een pre.

Jouw commerciële instelling (lees; je “zesde zintuig” voor verkoopkansen) zorgt ervoor dat je in staat bent om kansen te signaleren en deze op te pakken met je team, wat bijdraagt aan groei van de organisatie.

Hoe nu verder?

Solliciteren met een persoonlijke touch, ook in deze tijd!

Dat vinden wij erg belangrijk binnen Van der Logt,
maar hoe behouden we die ‘touch’ in een tijd waarin we, door het Corona-virus, ons op het hart gedrukt wordt  zoveel mogelijk binnen te blijven..?

Gelukkig zijn er genoeg digitale middelen om bijvoorbeeld een videosollicitatie te organiseren. Zo kunnen we elkaar toch in de ogen kijken en middels het delen van ons scherm je toch meenemen in onze presentatie over de organisatie en jouw cv samen doorspreken.

Onze sollicitatie procedure  verdeeld over een periode van maximaal 2 weken ziet er als volgt uit;

 • Je solliciteert op de vacature middels een korte reactie. Jouw cv zegt al veel over jou als persoon en van een lange (standaard) motivatiebrief wordt niemand blij. Zet kort op papier hoe wij jou kunnen binden en boeien, en welke energie jij mee neemt naar Van der Logt Group.
 • Zien we een match? Dan nodigen we je uit voor een kennismaking middels een persoonlijk gesprek waarbij we je tijdens een presentatie meer vertellen over onze organisatie;
 • Meeloop sessie op de afdeling en er een online assessment/competentie test afgenomen wordt.
  Tijdens deze meeloopsessie kijk je een dagdeel mee op de betreffende afdeling om een juist beeld te krijgen wat er van je verwacht wordt. Je maakt functiegericht opdrachten en maakt kennis met de collega’s op de afdeling;
 • Tweede ‘culture fit’ gesprek;
 • Zijn we beide enthousiast? Dan pas jij bij de ‘Van der Logt’ familie en gaan we in gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Tevens stemmen we jouw startdatum af.

Wil jij ons leuke team komen versterken? Solliciteer meteen! Meer weten? Check de procedure of vraag Shirley  waarom deze job zo leuk is: bel / app 06-1419 0335  of mail; vacature@werkenbijvanderlogt.nl

Shirley Weijts

Corporate Recruiter

   

Direct reageren?

Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Upload je CV (enkel PDF bestand)


Lees onze privacyverklaring (verplicht)
Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord